Constructia Centrului Dambovita va incepe in prima jumatate a anului 2007

Guvernul a aprobat saptamana trecuta actul aditional la contractul de parteneriat public-privat privind constructia Centrului Dambovita, in forma renegociata de ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

Participatia statului in cadrul companiei de proiect, Dambovita Center SRL, prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, CNI, SA va fi majorata de la 10% la 15% iar statul va ceda dreptul de folosinta a terenului, a constructiilor existente si a celor care vor fi ridicate pentru o perioada de 49 de ani. Totodata, statul roman va beneficia de o cladire de birouri cu o suprafata utila de 11.000 mp si o parcare subterana de 2.000 mp.

Ca urmare a protocolului incheiat pe data de 12 iulie 2006 intre investitorul initial, Mimel Insaat Sanayi Ve Ticaret AS si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT, au fost atrasi si alti investitori cu forta financiara si capacitatea de a demara si finaliza proiectul, firmele Elbit Medical Imaging Ltd., Plaza Centers Europe BV si Cenek Demir Sanayi VE Ticaret AS, care au devenit asociati in cadrul companiei de proiect.

In cadrul procesului de renegociere s-a stabilit ca asigurarea finantarii este, in principal, responsabilitatea investitorilor.

In termen de 21 de zile de la data intrarii in vigoare a actului aditional, investitorii vor trebui sa depuna spre aprobare documentatia necesara realizarii primelor lucrari de organizare a santierului iar in termen de 5 zile de la obtinerea autorizatiei de contructie vor trebui sa inceapa lucrarile propriu-zise. Daca investitorii nu vor respecta clauzele, statul roman va avea dreptul sa rezilieze contractul fara a mai apela la instanta.

Intregul proiect va fi realizat in 3 etape si va dura aproximativ opt-noua ani. Prima etapa va cuprinde cladirea autoritatii publice, spatii de birouri, un centru de conferinte, un hotel, un cazino, un mall, cinematografe, apart-hotel sau apartamente cu destinatia de spatii rezidentiale si facilitati pentru parcare subterana si supraterana, cu o suprafata totala de 260.150 mp. In a doua etapa vor fi construite doua turnuri multifunctionale cu o suprafata totala de 106.000 mp. A treia etapa va cuprinde o suprafata construita de 36.600 mp, cu hoteluri sau spatii de locuit.
Source: Cotidianul