Consortiul lituanian Europa Group va investi aproximativ 16-18 milioane EUR intr-un hotel de patru stele in Bucuresti

Unul dintre cele patru proiecte ale consortiul lituanian Europa Group, vizeaza transformarea unui imobil din centrul istoric al capitalei in hotel de patru stele, cu 50 de camere, restaurant si sali de conferinta. Suma investitiei se ridica la aproximativ 16-18 milioane EUR.

Europa Group a achizitionat patru locatii in Bucuresti unde urmeaza sa dezvolte proiecte imobiliare, in special ansambluri rezidentiale cu apartamente de lux. Pe locul fostei fabrici Appolo, consortiul a inceput lucrarile la un ansamblu de sase blocuri cu 104 apartamente cu parcare subterana, City Center Residence, valoarea investitiei fiind estimata la 18 milioane EUR iar termenul de realizare la 16-18 luni. Lucrarile la un alt complex de 90-100 de apartamente in zona strazii Popa Tatu vor fi demarate la sfarstiul acestui an, investitia ridicandu-se la aproximativ 16 milioane EUR. In zona Splaiului Unirii va fi dezvoltat un alt proiect care include spatii de birouri, spatii comerciale si locuinte, valoarea investitiei fiind estimata la aproximativ 80 milioane EUR.

Consortiul lituanian a estimat valoarea totala a investitiilor de pe piata romaneasca la aproximativ 140 milioane EUR, bugetul putand fi suplimentat la 200 milioane EUR, daca vor mai aprarea oportunitati de investitii.
Source: Capital