Consortiul format din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital se va ocupa de listarea actiunilor Tarom

Guvernul a revenit asupra deciziei de anulare a licitatiei de selectie a intermediarului pentru listarea a 20% din actiunile Tarom, dupa ce consortiul format din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital a revizuit oferta si a redus comisionul la jumatate din suma solicitata initial.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca licitatia pentru selectarea intermediarului la listarea unui pachet reprezentand 20% din actiunile Tarom va fi anulata.

Pe data de 18 noiembrie consortiul format din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital a prezentat ministerului o noua oferta financiara, in care comisionul solicitat scade la jumatate din valoarea solicitata initial.

Noua oferta financiara a fost prezentata Guvernului de catre Ministerul Transporturilor, iar membrii Cabinetului nu au avut nicio obiectie pentru incheierea contractului de intermediere cu acest unic consortiu.

Consortiul a solicitat un comision de 3,99% daca statul obtine cel mult 20 mil. EUR pentru pachetul de actiuni Tarom, la care se adaugau in plus, in mod cumulat, intre 1% si 3% pentru diferentele de bani suplimentare rezultate din tranzactie. Astfel, intermediarul ar fi incasat pana la 798.000 EUR, insa aceasta suma ar fi crescut daca statul vindea cu pachetul de actiuni cu peste 20 mil. EUR.

In prezent, dupa reanalizarea ofertei, consortiul a solicitat un comision unic de 1,99% din valoarea tranzactiei, incasand 398.000 EUR daca statul ar obtine 20 mil. EUR, 597.000 EUR pentru o tranzactie de 30 mil. EUR, 796.000 EUR pentru 40 mil. EUR si 1,1 mil. EUR pentru 60 mil. EUR.

Source: Gandul