Consiliul Judetean Covasna intentioneaza sa amenajeze parcuri turistice in locul parcurilor industriale

Pentru a relansare economia judetului Covasna prin valorificarea potentialului turistic al zonei, autoritatile judetene intentioneaza sa amenajeze parcuri turistice in locul parcurilor industriale. In acest scop, Consiliul Judetean Covasna a alocat 350.000 RON pentru achizitionarea terenurilor pe care vor fi dezvoltate parcurile turistice.

Presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat ca in prezent nu s-a stabilit unde vor fi achizitionate terenurile, cel mai mare potential oferind zona Comandau si statiunile Covasna si Balvanyos. Achizitionarea terenurilor pentru primul parc va incepe cel mai tarziu in luna mai.

Presedintele CJ Covasna a declarat ca terenul va fi concesionat pe termen lung unei firme care va adminstra parcul, selectata prin licitatie, care, in colaborare cu CJ si cu consiliile locale, va trebui sa se ocupe de realizarea proiectelor de investitii pentru infrastructura, hoteluri, centre de agrement, tot ce este necesar pentru un parc turistic de nivel european, precum si de gasirea investitorilor.

Pentru atragerea investitorilor, autoritatile din Covasna au in vedere, pe langa atragerea de fonduri europene destinate finantarii realizarii parcurilor turistice si dezvoltarea, in perimetrul parcurilor sau in apropierea acestora, a unor proiecte imobiliare pentru case de vacanta particulare, a precizat Demeter Janos.
Source: Gandul