Conform unui studiu, 37% dintre pasagerii companiilor aeriene considera ca sunt prost tratati de catre acestea

Unu din cinci pasageri afectati de zboruri anulate sau intarziate este abandonat pe aeroport sau nu primeste suficiente informatii, ajutor sau mancare si bautura din partea companiilor aeriene, potrivit unui studiu realizat de AirHelp, companie specializata in obtinerea de compensatii pentru zboruri intarziate, anulate sau suprarezervate.

Pasagerii sunt nemultumiti de companiile aeriene, 37% din ei considerand ca sunt prost tratati de catre acestea.

14% din pasagerii participanti la studiu sustin ca exista prea putin spatiu pentru picioare intre scaunul pe care il ocupa si cel din fata.

Unu din 10 calatori a intalnit insotitori de bord nepoliticosi, 7% dintre respondenti sunt obligati sa isi inregistreze bagajul de mana la biroul de check-in, 4% sunt nevoiti sa isi schimbe locul in avion si 5% s-au vazut nevoiti sa achite suplimentar pentru costurile ascunse.

Potrivit Regulamentului European 261, pasagerilor afectati de zboruri intarziate mai mult de 2 ore si efectuate pe o distanta de peste 1.500 km companiile aeriene trebuie sa le ofere vouchere pentru mancare si bautura si posibilitatea de a efectua doua apeluri telefonice sau de a transmite doua email-uri. Daca este necesar, companiile aeriene trebuie sa ofere cazare si transferuri.

Daca zborul intarzie mai mult de 3 ore, ori este anulat din motive care tin de transportatorii aerieni, inclusiv greve spontane, pasagerii au dreptul la despagubiri de pana la 600 EUR/persoana.

Pasagerii pot aplica pentru despagubire in termen de trei ani de la momentul intarzierii, anularii, ori refuzului la imbarcare.

Datele au fost furnizate de YouGov Deutschland GmbH, in urma unui studiu pe un esantion reprezentativ de 7.103 respondenti cu varsta de peste 18 ani, din care 6.648 de pasageri, realizat in perioada 31 ianuarie – 6 februarie 2018, in Germania, Marea Britanie, Spania, Suedia, Danemarca, Italia si Norvegia.

Source: Wall-Street