Comuna Jurilovca va fi premiata de CE pentru turism accesibil persoanelor in varsta si celor cu nevoi speciale

Comisia Europeana va premia 19 localitati europene, printre care si Jurilovca din Tulcea, pentru turism accesibil persoanelor in varsta si celor cu nevoi speciale, se arata intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.
„Jurilovca este situata intr-un peisaj de basm in apropiere de Marea Neagra si de Delta Dunarii, o zona umeda unica si o localitate aflata in patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea si peisajele sale uimitoare”, este descrisa in comunicatul CE localitatea din judetul Tulcea.
Premiul a fost acordat ca urmare a stradaniilor autoritatilor locale de a primi „vizitatori de toate varstele din intreaga Europa”.
Potrivit Comisiei Europene, „turismul accesibil destinat persoanelor in varsta si celor cu nevoi speciale este una dintre ramurile turistice din Europa ale carei resurse nu sunt suficient valorificate”, iar dezvoltarea sa sprijina oportunitatile egale si drepturile omului, precum si imbunatatirea calitatii generale a destinatiilor turistice.
Pe langa Jurilovca vor mai fi premiate localitati turistice din Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania si Turcia.

Source: Wall-Street