Complex wellness in valoare de 88,3 mil. RON, in Oradea

Pe data de 17 octombrie, primaria municipiului Oradea a semnat contractul de finantare ”Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea complexului wellness-termal Nymphaea Oradea”, in valoare totala de circa 88,3 mil. RON, din care 32,3 mil. RON reprezinta valoarea financiara nerambursabila.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 -Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciiilor turistice.”

Complexul wellness-termal Nymphaea va fi amplasat in zona actualului strand municipal.

Proiectul prevede construirea a trei noi cladiri, complexul multifunctional, cladirea bazinelor acoperite si complexul comercial. Totodata, vor fi construite 14 bazine si 12 aquatobogane.

Reprezentantii primariei au declarat ca proiectul isi propune cresterea capacitatii infrastructurii turistice de 500 de locuri in actualul strand municipal, la 1.000 de locuri in complexul wellness termal Nymphaea. Totodata, acestia estimeaza o crestere cu 30% a numarului de turisti, in primii 3 ani dupa implementarea proiectului.

Source: Ziarul Financiar