Companiile low-cost din Europa au inregistrat cresteri, in T1

Marii operatori aerieni low-cost de pe piata europeana au inregistrat pentru prima data o crestere de pana la 15%, pe fondul conditiilor de piata, majorarea taxelor, scumpirea combustibililor.
 
Cele mai mari sase companii aeriene low-cost din Europa sunt Ryanair, easyJet, Norwegian, Vueling, Wizz Air si Germanwings.
 
In 2010, cei sase mari transportatori europeni low-cost au transportat 165 milioane de pasageri.
 
In primul trimestru al acestui an, doar doua companii aeriene din cele sase nu au raportat cresteri, respectiv Germanwings si Vueling, in timp ce Ryanair a inregistrat un avans de sub 10% in ultimele cinci luni.
 
Toate companiile studiate au raportat un trafic in crestere anul trecut. Astfel, easyJet a inregistrat o crestere de 8% pentru easyJet pana la 49,7 milioane pasageri, Germanwings o crestere tot de 8% pana la 7,7 milioane pasageri, Ryanair 11% pana la 72,7 milioane pasageri, Norwegian 21% pana la 13 milioane pasageri, Wizz Air 23% pana la 9,6 milioane pasageri, Vueling 35% pana la 11 milioane pasageri.
 
Anul trecut, cele 33 de companii aeriene apartinand Association of European Airlines, AEA, au transportat 261 milioane pasageri pe rute interne sau europene transfrontaliere. Gradul de ocupare a fost de 70%.
Source: Wall-Street