Companiile aeriene traditionale: vanzari cu 25% mai mici, in T1

In primele trei luni din 2009, companiile aeriene traditionale au incasat din vanzarea de bilete in Romania, in medie, cu 25% mai putin, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit unui studiu realizat de compania de travel management BCD Travel.

In luna ianuarie, valoarea biletelor vandute a fost cu 20% mai mica, in februarie a scazut cu 29%, iar in martie cu 27%.

Scaderea pietei este influentata de doua componente, si anume diminuarea activitatilor economice in Romania si ofertele promotionale aruncate in piata de catre companiile aeriene din dorinta mentinerii cotei de piata, a declarat Sorana Moldoveanu, managing partner la BCD Travel Romania.

La nivel mondial, in ceea ce priveste numarul biletelor emise, Romania se ocupa locul 52 in primele doua luni ale acestui an, cu 155.000 de bilete. Primul loc era ocupat de China, cu 17 milioane de bilete, India cu 4 milioane de bilete si Germania cu 3,3 milioane.

In Europa de Est prima pozitie este detinuta de Polonia cu 200.000 de bilete, urmata de Cehia cu 180.600 de bilete si de Romania.

In ceea ce priveste valoarea sumei incasate din bilete in Europa de Est, Romania ocupa tot locul 3, cu vanzari de 59 milioane USD in primele 2 luni ale acestui an, potrivit studiului realizat de BCD Travel.

Source: Adevarul