Compania hoteliera Lampsa intentioneaza sa se extinda pe pietele din Turcia, Romania si Bulgaria

Compania hoteliera Lampsa din Grecia intentioneaza sa isi extinda operatiunile in Romania, Bulgaria si Turcia, analizand in prezent oportunitatile de investitii pe aceste piete.

Maurice Modiano, presedintele Lampsa, a declarat ca firma este interesata de Istanbul si, pe termen lung, de Bucuresti si Sofia, avand in vedere aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

In luna iunie a acestui an operatorul hotelier grec a achizitionat un pachet de 51% din actiunile Hyatt Regency din Belgrad pentru 11,1 milioane EUR, mizand pe cresterea economica inregistrata in Serbia si intentioneaza sa cumpere si restul actiunilor detinute de statul sarb.

Pentru acest an compania estimeaza un profit net de 6 milioane EUR, fata de 3,4 milioane EUR in 2005.

Actionarii majoritari ai companiei Lampsa sunt membrii familiei Laskaridis, care detin 60% din capital. Principalul activ al companiei este hotelul Grande Bretagne din Atena, deschis in 1874, care se afla sub managementul lantului Starwood Hotels & Resorts.

In ultimii ani Grecia a incercat sa atraga tot mai multi turisti bogati si oameni de afaceri pentru a creste incasarile din turism, care, in prezent, reprezinta 18% din PIB.
Source: Curierul National