Compania hoteliera Golden Tulip intentioneaza sa se extinda si in provincie

Compania hoteliera olandeza Golden Tulip intentioneaza ca pana la sfarsitul anului 2006 sa isi extinda reteaua in Romania cu inca 12-14 hoteluri din provincie, prin intermediul contractelor de franciza. Compania evaluaza deja 10 proiecte in orasele Brasov, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Tulcea, Azuga, Bran si Suceava.

Golden Tulip este prezenta pe piata hoteliera din Bucuresti cu patru hoteluri operate in sistem de franciza, Golden Tulip Bucharest-Victoria Tower cu un grad de ocupare de aproximativ 80%, hotelul Golden Tulip Sky Gate cu un grad de ocupare de peste 75%, Golden Tulip Times, care, de la deschiderea din luna august a acestui an, a inregistrat un grad de ocupare de aproximativ 60% si Tulip Inn Bucharest City, care nu este inca operational dar directorul regional pentru Romania si Moldova al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts, Paul Marasoiu, a declarat ca se asteapta la un grad mediu de ocupare de cel putin 60%.

Pe plan mondial, Golden Tulip detine 251 de hoteluri in 37 de tari. In acest an, compania a incheiat un parteneriat cu grupul australian Tourism Hotels&Leisure, THL, in urma caruia THL va prelua 30% din capitalul social al Golden Tulip iar Golden Tulip va detine 19,9% in cadrul THL.

In urma acestui parteneriat noua entitate va deveni numarul 11 la nivel mondial in ceea ce priveste numarul de hoteluri operate in sistem de franciza sau de management, cu 534 de unitati de cazare in 45 de tari.

THL detine in portofoliu lanturile Pacific International Hotels, care detine 21 de hoteluri in Australia, Thailanda si China, Pensione Hotels si Plaza Hotels, care detine 30 de hoteluri, majoritatea in Australia.

Alte lanturi care s-au extins in provincie sunt Best Western, care are sase hoteluri in tara, Accor, care are un hotel Ibis in Constanta si NH Hoteles, care are un hotel in Timisoara.

Comparativ cu anul 2004, cand investitiile din industria hoteliera au fost de aproximativ 390 milioane EUR, in acest an ar putea fi depasit nivelul de 420 milioane EUR, mai mult de jumatate din lucrari reprezentand modernizari ale unor unitati de cazare mai vechi.
Source: Ziarul Financiar