Compania Intelink vrea sa cumpere Terra Park din Bucuresti, aflat in faliment

Compania britanica Intelink, care livreaza clientilor echipamente pentru parcuri de distractii, a depus o oferta pentru a cumpara parcul Terra Park din sectorul 6 al Capitalei, intrat in faliment la scurt timp dupa deschidere.

Compania britanica este insa dispusa la acest moment sa negocieze cumpararea aparatelor din Terra Park de la un pret de aproximativ 500.000 EUR, in conditiile in care investitia in intregul parc din cartierul Drumul Taberei a fost avansata la acel moment in jurul cifrei de 25 mil. EUR.

In prezent, operatorul parcului, controlat de omul de afaceri Razvan Petrovici, este in faliment, echipamentele fiind neutilizate de circa 4 ani

Parcul a fost deschis in toamna anului 2011 si avansat ca principalul loc de distractie din sectorul 6 al Bucurestiului.

Ulterior, insa, s-a constatat ca parcului ii lipsesc punctele majore de atractie, iar numarul de vizitatori este cu 70% mai mic decat cel preconizat in studiul de fezabilitate. In aceste conditii, parcul a fost inchis in 2014.

Investitia a fost si este prezentata drept primul parc tematic de distractii din Romania.

Investitorii au pozitionat parcul intre cele doua mari mall-uri din sectorul 6, Plaza si AFI, mizand astfel pe un aflux de vizitatori din cele doua directii, dar au ajuns repede la concluzia ca atractiile din parc nu sunt suficient de convingatoare, astfel ca incasarile au fost cu mult sub plan.

Parcul platea o chirie substantiala pentru terenul ocupat, de 170.000 EUR lunar.

Source: Profit