Compania Grand Plaza Hotel va investi 20 milioane de euro in trei proprietati hoteliere

Compania Grand Plaza Hotel va investi 20 milioane de euro in trei proprietati hoteliere, una in Bucuresti si doua in tara, care urmeaza a fi inaugurate in perioada 2006-2007, conform declaratiei lui Dinu Sebesanu, directorul general al hotelului.

Hotelul Howard Johnson Grand Plaza a fost inaugurat in februarie 2004, in urma unei investitii de 30 de milioane de euro privind renovarea si modernizarea fostului hotel Dorobanti, initiata in anul 2000. Directorul general al hotelului apreciaza ca investitia va putea fi recuperata in aproximativ 5 ani. In prezent hotelul are 350 de angajati, 285 de camere si apartamente, 2 restaurante, 2 baruri, 12 centre de conferinte, un club de sanatate si o parcare subterana pe dou? niveluri. Hotelul se adreseaza aproape in exclusivitate oamenilor de afaceri iar 75% dintre oasptetii sai sunt straini.

In acest an, compania Grand Plaza Hotel a investit 1 milion de dolari in amenajarea salii Iridium Grand Ballroom iar pe viitor intentioneaza sa deschita in cadrul hotelului o patiserie de lux. Centrul de conferinte, inaugurat cu noua luni in urma, a inregistrat venituri de 800.000 de euro iar pe viitor se estimeaza o crestere de pana la 1,5 milioane de euro ca urmare a cresterii capacitatii. Gradul mediu de ocupare este de 70% iar cifra de afaceri pe anul 2005 este estimata la 12 milioane de euro. Ac?ionarii companiei sunt reprezentati de persoane fizice din Romania care detin si compania Parc Hotel, din care fac parte hotelurile Parc si Turist din Bucuresti. Hotelul este operat in sistem de franciza, pe care compania Grand Plaza Hotel intentioneaza sa o vanda si altor hoteluri din Romania.

Grupul Cedant, lant international din care face parte si Howard Johnson Grand Plaza, opereaza peste 6.400 de hoteluri in intreaga lume si detine aproximativ 540.000 de camere. Din acest grup fac parte si marcile Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel si Wingate Inn.
Source: Ziarul Financiar