Compania Africa – Israel Hotels a cumparat patru hoteluri din Bucuresti

Compania israeliana Africa – Israel Investments, prin subsidiara sa Africa – Israel Hotels, a cumparat, impreuna cu un partener, patru hoteluri in Bucuresti, dintre care unul in constructie, potrivit site-ului Globes.co.il. Este vorba despre Hotel Opera, Hotel Capital si Hotel Venezia, toate clasificate la 3 stele si Palace Hotel, care va fi inaugurat peste aproximativ 18 luni. Hotelurile au impreuna 300 de camere si vor genera venituri de 10,5 milioane EUR.

Achizitia s-a efectuat printr-o companie la care Africa – Israel Hotels detine 60%. Pentru cota de participare in cadrul tranzactiei, Africa – Israel Hotels va plati 18 milioane EUR, plus taxe de 900.000 EUR, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 30 de milioane EUR.

Africa – Israel Investment, detinuta de omul de afaceri israelian Lev Leviev, este una din cele mai mari si mai active companii de investitii din Israel. Dupa 2004 compania a inceput sa investeasca in domenii precum energie, moda, telecomunicatii, infrastructura, industrie si in sectorul rezidential.

Africa – Israel Hotels a fost fondata in anul 1992 si detine hoteluri in Israel, Rusia si Germania.

Source: Bloom Biz