Coffee Heaven va deschide in aceasta toamna prima cafenea in Romania

In aceasta toamna compania Snack Attack, care detine lantul de magazine Snack Attack si o fabrica de sandwich-uri in Baneasa, va deschide prima cafenea Coffee Heaven din Romania, printr-o investitie de 200.000 EUR care va fi realizata printr-un joint venture intre companiile Snack Attack si Coffee Heaven.

Cafeneaua va avea un spatiu de aproximativ 60 mp inchiriat in centrul comercial Baneasa Shopping City, a carui inaugurare este programata pentru luna noiembrie.

Coffee Heaven, cu sediul central la Varsovia, este o companie listata la Bursa din Londra si detine in prezent 67 de cafenele in Polonia, Cehia, Letonia, Bulgaria si Slovacia.

Totodata, compania Snack Attack isi va dezvolta si reteaua de magazine si cea de distributie in benzinarii si lanturi de magazine mari iar pana la sfarsitul acestui an, compania va investi intre 450.000-675.000 EUR in deschiderea altor 9 magazine, dintre care 7 unitati in Bucuresti.

In acest an Snack Attack va finaliza o fabrica de paine la Balotesti, printr-o investitie de 1,5 milioane EUR iar in urmatorii 2 ani compania intentioneaza sa mute unitatea de productie a sandwich-urilor din Baneasa in comuna Balotesti.

Noua facilitate, situata pe un teren de 3 ha achizitionat in urma cu 2 ani, va tripla capacitatea de productie actuala a Snack Attack, pana la 100.000 sandwich-uri pe zi.

Planurile companiei prevad distributia painii produse in Balotesti si in retelele de key-account cu care colaboreaza, printre care Metro Cash&Carry, Carrefour sau Cora.

Florin Balu, managing director al Snack Attack, a declarat ca in prezent compania nu se extinde prin sistem de franciza.

Extinderea capacitatii de productie va fi finantata prin credite bancare.

In 2006 actionarii Snack Attack au realizat o majorare de capital de 800.000 EUR, dintre care 200.000 a reprezentat aportul lui Alistair Willis, un om de afaceri britanic care a intrat in afacere in 2006, cu o participatie minoritara de 18%. Restul actiunilor sunt detinute de investitori englezi, printre care unul dintre fondatorii companiei, Greig Simon Alastair Benjamin.

Pentru acest an Snack Attack estimeaza vanzari de 7 milioane EUR, in crestere cu 75% fata de 2006 cand a inregistrat vanzari de 4 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar