Cocor Bucuresti va vinde actiuni in valoare de 8 milioane de euro

Consiliul de Administratie al companiei Cocor Bucuresti va solicita actionarilor aprobarea pentru a vinde actiuni din portofoliu in valoare de 8 milioane de dolari, echivalent 27,9 milioane de lei.

Compania Cocor Bucuresti controleaza Comturist Bucuresti, cu o participatie de 69,8% din capitalul social si Cocor Turism din Neptun unde detine peste 87% din titluri.

Cocor Bucuresti va incerca pe viitor sa-si mareasca participatia la Cocor Turism prin majorarea capitalului societatii cu 20 de milioane de lei, fata de aproximativ 2 milioane de lei in prezent. Al doilea actionar important al Cocor Turism este SIF Transilvania care detine 11% din actiuni. In primul semestru al acestui an compania a inregistrat o pierdere de 275.000 lei, fata de peste 1 milion de lei in aceeasi perioada din 2004. Totodata cifra de afaceri a fost de 1,16 milioane lei, cu peste 48% mai mare decat in prima jumatate a anului 2004.

Pe primul semestru al acestui an compania Cocor Bucuresti a inregistrat un profit net de 5,4 milioane de lei de 2,5 ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitabilitatea companiei se datoreaza incasarilor din inchirierea spatiilor comerciale dar si din investitiile in actiuni cotate la bursa, nivelul operatiunilor financiarea ajungand, in prima jumatate a acestui an, la 3,3 milioane de lei.

Cocor Bucuresti detine un capital social de peste 12 milioane de lei, valoarea unei actiuni fiind de 40 de lei si actionarul principal este reprezentat de SIF Muntenia care detine 18,9%, urmata de fondul de investitii Broadhurst, care detine 11,4% din titluri. Alti actionari sunt Ursan Liviu ?i Stoica Daniel, ambii avand participatii de peste 13%.

Actiunile societatii sunt listate la Categoria Baza a Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 160 de lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de aproape 48,3 milioane de lei.
Source: Ziarul Financiar