Cluj: 253 de obiective turistice promovate prin proiectul IART

Sapte zone din judetul Cluj vor beneficia de circuite pe care vor fi dirijati turistii straini si romani, in cadrul proiectului international Innovative and Responsible Tourism Territories, IART.

Universitatea Babes-Bolyai – Facultatea de Business a devenit partener al proiectului IART, in care mai sunt implicate regiunile Aragon din Spania, Kozan din Grecia si Yambol din Bulgaria.

La nivelul judetului, initiatorii proiectului au identificat 253 de obiective turistice, printre care se numara castele, biserici, cetati, rezervatii, statiuni, lacuri, dar si evenimente si obiceiuri precum Festivalul Cartofului, Masurisul Oilor, Udatul Paparudei, Festivalul Maceselor, specialitati locale ca placinte motesti, palanete, siropuri din fructe de padure, miere, turta dulce, sapun de casa, palarii, mestesuguri gen podoabe din margele, mobila rustica, dantela crosetata, broderie sparta, ingerasi din panusi, ceramica pe roata, stergare traditionale, pictura pe coji de oua.

Aceste obiective sunt grupate in sapte zone, respectiv Dej-Gherla (51), Suatu-Cojocna (18), Turda (28), Muntele Baisorii-Iara (21), Belis-Gilau-Marisel (40), Huedin-Rachitele-Sancraiu (36), Cluj-Napoca-Feleacu (52).

Pana in prezent s-au inscris in retea 28 de pensiuni si cabane, agentii de turism, muzee, centre de agrement, asociatii de mestesugari si de promovare ecologica.

Source: Touristica