Clubul SKAL Romania a implinit 10 ani de activitate

Sambata 17 octombrie 2009 – membrii SKAL Romania s-au reunit la Palatul Stirbei din Buftea pentru celebrarea a 10 ani de activitate  intr-o atmosfera destinsa si eleganta.

Importantul eveniment s-adesfasurat in prezenta a peste 100 de persoane, membri si invitati SKAL. Evenimentul a fost prezidat de Presedintele SKAL Romania – dl. Antoni Kuhnen si de invitatul de onoare dl. Jim Power – Secretar General SKAL International. Evenimentul a fost onorat de prezenta unor membri marcanti ai unor cluburi SKAL International: dl Eyal Primor – Presedinte SKAL Tel Aviv, dl. Gilles Chenesseau – SKAL Moscova si dl. Stefan Horvath – SKAL Budapesta.

skal_grup_512

« Infiintarea Clubului SKAL Romania este rezultatul unei idei generoase dezvoltate la inceputul anului 1997 de directorii unor hoteluri din lanturi internationalesi hoteluri independente din Bucuresti. Astfel a luat fiinta in 1999 Clubul SKAL Romania afiliat  la SKAL International, Asociatia Internationala a Profesionistilor in Turism, fondata in anul 1934 la Paris de ilustrul prim presedinte Florian Volkaert » a declarat Dl Antoni Kuhnen – Presedinte Fondator SKAL Romania.

Salutand cei 10 ani de la infiintare a Clubului SKAL Romania, Jim Power – Secretar General SKAL INTERNATIONAL a reiterat sprijinul de care se va bucura si pe viitor organizatia din Romania, inclusiv pentru infiintarea unor noi filiale regionale SKAL in Sibiu, Oradea, Brasov, Tg. Mures, Constanta si Suceava.

skal_speech_512

SKAL Romania este o organizatie care reuneste toate sectoarele din industria turistica: Hoteluri, Tour Operatori, Transportatori, Organizatori Evenimente precum si alte servicii conexe din domeniul Ospitalitatii. In prezent Clubul SKAL Romania numara 76 de membri,14 dintre acestia fiind membri fondatori. Membrii Clubului  se intrunesc  de 11 ori pe an, in a doua joi din fiecare luna, exceptand luna august. Boardul de Conducere  SKAL  Romania se schimba prin alegeri libere o data la 2 ani.

Spiritul Clubului  Skal Romania incurajeaza dezvoltarea de relatii personale si interpersonale cu membrii SKAL din Romania, precum si cu intreaga familie SKAL de peste hotare.

Membrii Clubului, directori si presedinti de societati din turism, se intalnesc pentru a discuta si a pune la punct probleme de interes reciproc. Aici, in atmosfera prieteneasca propavaduita de « Parintele SKAL » – Florimond VOLCKAERT, ideile, oportunitatile si problemele din industrie in general, sunt discutate atit din punct de vedere profesional cit si al afacerilor.

Pentru a fi apreciate, relatiile de prietenie din cadrul SKAL trebuie experimentate. De aceea sloganul SKAL este « Sa faci afaceri cu prietenii – Doing business among friends »

In cei 10 ani de activitate membrii SKAL Romania s-au straduit sa imbine contributia la dezvoltarea sectorului profesional cu asistenta acordata intregii comunitati.

Amintim aici sprijinul acordat de Clubul SKAL Romania fundatiei « For God’s Children » in stringerea de fonduri pentru copii suferinzi de leucemie printr-o campanie finalizata pe 9 noiembrie 2007, o data cu organizarea la hotel JW Marriott Grand Hotel, sub patronajul Excelentei Sale Dr. Martin EICHTINGER – Ambasadorul Republicii Austria in Romania – a unei expozitii de pictura a copiilor atinsi de leucemie si lansarea cartii  – «Speranta ilustrata» – carte care aduna in paginile ei cele mai frumoase si sugestive fotografii si poeme realizate de copii suferinzi de leucemie internati la Spitalul Clinic Fundeni, ambele evenimente fiind urmate de o licitatie pentru tablourile expuse, in scopul stringerii de fonduri suplimentare. SKAL Romania a acordat si acorda o atentie speciala acestor copii si prin organizarea in cadrul Spitalului Fundeni a petrecerii Sarbatorii  de Craciun, actiune menita sa aduca o unda de voie buna si speranta.

SKAL Romania  intelege sa sprijine studenti eminenti din bransa turismului  prin trimiterea lor la diferite traininguri pe spacialitatea studentilor respectivi. Primul grup de studenti a beneficiat de sprijinul SKAL in cadrul unui stagiu in Canada.

La Palatul Stirbei, la reuniunea aniversara din data de 17 octombrie 2009, Clubul SKAL Romania a initiat o noua actiune caritabila, membrii clubului participind la o tombola cu scopul stringerii de fonduri pentru ajutorarea copiilor fara parinti.

Astfel, Clubul SKAL Romania intelege sa respecte si sa aplice principiile care stau la baza organizatiei de la infiintarea sa, imbinind actiunile profesionale cu implicarea directa a membrilor sai  acolo unde comunitatea are mai multa nevoie.

SKAL International este o organizatie apolitica care incurajeaza progresul si evolutia prin afilierea la alte organizatii internationale din industria turistica, precum Organizatia Mondiala a Turismului. SKAL nu face discriminari pe criterii de sex, varsta, rasa, religie sau statut politic si social. SKAL sustine actiunile caritabile.

Cea mai parte a actiunilor sunt organizate la nivel local de catre comitetele nationale care fac parte din SKAL International, al carui sediu central este la Torremolinos, Spania. SKAL international este condus de catre un comitet executiv format din 7 membri alesi de delegatii de la adunarea generala anuala desfasurata pe perioada congresului mondial ce are loc in alta tara in fiecare an. Aceasta ofera membrilor SKAL posibilitatea de a observa cel mai bine potentialul turistic din intreaga lume.

Primul club SKAL a luat fiinta in 1932 la Paris, din initiativa unor directori de agentii de turism. Idea le-a venit in urma unui tur educational al Scandinaviei. Conceptul de buna vointa si prietenie a luat amploare la nivel international si, in 1934, s-a format asociatia international a cluburilor SKAL, condusa de Florimond Volckaert, considerat “parintele SKAL.”
Astazi, SKAL international – cea mai mare organizatie din turismul mondial cu aproximativ 20.000 de membri, manageri executivi organizati in 490 de cluburi din 89 de tari.

SKAL este abrevierea a 4 cuvinte scandinave: Sundheit (sanatate), Karlek (prietenie/dragoste); Alder (viata Lunga), Lyka (fericire)

SKAL!

PR for SKAL – Roxana Balcescu
Email: roxana.balcescu@cmbtravel.ro

skal_tort_512

Source: Skal International Romania