Cladirea in care este amplasat hotelul Lido a fost retrocedata fostilor proprietari

Pe data de 8 martie Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat restituirea catre mostenitorii doctorului Constantin Angelescu si ai familiei Ghika a cladirii in care functioneaza hotelul Lido, hotararea instantei fiind definitiva si irevocabila.

In urma acestei decizii Compania Hoteliera Intercontinental Romania si societatea Lido sunt obligate sa lase cladirea in deplina proprietate si deplina posesie.

Hotelul Lido este clasificat la 4 stele, detine 116 camere si are o suprafata totala de aproximativ 4.500 mp, fiind estimat la o valoare cuprinsa intre 15 si 20 milioane EUR.

Procesul a fost deschis in urma cu peste 10 ani, de urmasii doctorului Constantin Angelescu, prezent in majoritatea guvernelor interbelice si primul ambasador al Romaniei in Statele Unite. Instanta de fond a recunoscut in 1996 nevaliditatea titlului in baza caruia statul a preluat Hotelul Lido.

Societatea Lido, care administreaza hotelul este listata pe Bursa Rasdaq iar principalul actionar al companiei este Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care detine 42,8%, fiind urmata de firma Union International Center care detine 10,6% si Nova Trade cu 6,6%.
Source: Evenimentul Zilei