Clabucet Sosire va fi achizitionat de catre Conect Business Park

Actionarii companiei Conect Business Park au aprobat achizitia complexului hotelier Clabucet Sosire din statiunea Predeal, controlat de familia lui Theodor Stolojan. Tranzactia se va realiza prin achizitionarea pachetului integral de parti sociale al companiei Pavcrib Clabucet Sosire, care controleaza hotelul. Cele doua companii au precizat ca pana in prezent negocierile nu au fost finalizate iar pretul complexului nu a fost stabilit insa presedintele Conect Business Park, Tina Burton, a declarat ca tranzactia va fi efectuata pana la sfarsitul acestei luni.

Adunarea generala a actionarilor Conect Business Park a aprobat contractarea unui credit bancar de 15 milioane EUR, care va fi garantat cu mai multe proprietati imobiliare ale companiei.

Conform estimarilor din piata, tranzactia ar putea fi incheiata la o valoare cuprinsa intre 7 si 9 milioane EUR insa aceasta suma ar putea fi depasita daca se tine cont de recentele evaluari, care a situat activele companiei la 11 milioane EUR.

Complexul Clabucet Sosire are o suprafata de 4.800 mp construiti si include hotelul Premier cu 12 camere si 4 apartamente, o cabana cu 20 camere si 2 restaurante.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, ONRC, Vlad Stolojan si Ada Palea detin fiecare o participatie de 45% la Pavcrib iar Vasile Paval, administratorul hotelului, controleaza restul de 10% din capital.

Actionarul majoritar al Conect Business Park este compania Tina Pack Co, care detine 96,98% din actiuni iar, potrivit datelor ONRC, Tina Pack Co este controlata de doi cetateni romano-canadieni, Tina si Livio Burton.
Source: Wall-Street