City Mall devine interesant pentru investitori dupa cinci licitatii esuate. Noul pret este 21 de milioane de euro

Centrul commercial City Mall, declarat falimentar în noiembrie 2010, va fi valorificat prin negociere directă, după ce cinci licitaţii la rând niciun investitor nu s-a arătat interesat de achiziţia proprietăţii.
Noul preţ de vânzare este de 21 mil. euro, iar lichidatorul judiciar al proiectului, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), a anunţat că mai mulţi investitori ar fi interesaţi să negocieze achiziţia acestuia.
Potrivit CITR, noua valoare de evaluare a reieșit după analiza condițiilor actuale de piața și rezultatul licitațiilor deja derulate.
Din Comisia de negociere vor face parte și băncile finanțatoare, prin urmare investitorii interesați vor putea negocia direct atât cu lichidatorul cât și cu băncile creditoare condițiile de valorificare,  inclusiv obținerea unei finanțări în vederea achiziției centrului comercial. Data limită până la care se vor putea depune oferte în vederea participării la negocieri va fi data de 16 Septembrie 2011.
“Cu certitudine aceasta va fi ultima fază de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, în acest moment negocierile intrând pe linie dreaptă cu mai mulți investitori interesați”, a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.
În prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83% din spațiul comercial și contracte cu aproximativ 74 de chiriași.
Chiria medie percepută pentru spații este de circa 15 euro/mp. Comparând cu celelalte centre comerciale de dimensiuni mici care deservesc vecinatățile apropiate, aceasta se înscrie în chiriile medii care se realizează în prezent, potrivit CITR.
“Complexul comercial are un trafic care se menține la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolvență, pentru spațiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, împreună cu echipa de management  a Coldwell Banker, am reușit menținerea atractivității centrului comercial, fiind încheiate noi contracte de închiriere a spațiilor din cadrul mall-ului”, a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.
Source: Flux Imobiliar