Circa 4 milioane de romani intentioneaza sa plece intr-o vacanta in acest an

Potrivit unui studiu efectuat de Biroul Roman de Audit Transmedia, BRAT, in acest an aproximativ 4 milioane de romani planuiesc sa plece intr-o vacanta mai scurta de o saptamana.
54% dintre romani si-au alocat in ultimele 12 luni resurse de timp si financiare pentru vacante mai scurte de o saptamana, in timp ce 32% dintre cei intervievati au optat pentru o vacanta mai lunga.
Statiunile montane sunt cele mai alese destinatii luate in considerare pentru planificarea vacantelor scurte.
39% dintre persoanele care au petrecut o vacanta scurta in Romania in ultimul an au ales cazarea in pensiuni/agroturism, in timp ce romanii care au calatorit intr-o tara straina au optat in procent de 47% pentru cazarea in hoteluri de 3 stele.
Indiferent de destinatia aleasa, cei care opteaza pentru calatorii de agrement sau vacante mai scurte de o saptamana aleg, de cele mai multe ori, utilizarea automobilului, in detrimentul altor mijloace de transport.
Studiul BRAT a fost realizat in randul populatiei din mediul urban din Romania, cu varsta cuprinsa intre 14 si 74 de ani, si masoara preferintele de consum de bunuri si servicii ale populatiei urbane. Marja de eroare este de +/-0,8%.

Source: Economica