Cipru estimeaza un an record pentru turism

Hotelierii din Cipru se asteapta ca acest an sa fie un an foarte bun pentru turism, daca nu chiar un an record.
Angelos Loizou, de la PricewaterhouseCoopers a declarat ca publicitatea recenta, desi negativa, a ajutat la crestere awareness-ului. Unii turisti vad criza financiara ca o sansa de a-si rezerva un sejur la un pret mult redus, asa cum s-a intamplat cu Grecia anul trecut cand tara s-a confruntat de asemenea cu o imagine negativa in presa. Cu toate acestea, tarifele hoteliere nu au inregistrat o scadere considerabila, a precizat Angelos Loizou.
In 2012, in Cipru s-au inregistrat peste 2,4 milioane de sosiri, potrivit Organizatiei de Turism din Cipru, iar pana in prezent, rezervarile nu au scazut, asa cum s-au temut multi.
In ultimul trimestru al anului trecut, gradul de ocupare a crescut la 69,8% – cel mai mare nivel inregistrat de la colectarea datelor si peste nivelul de varf inregistrat in 2007, potrivit unui raport realizat de Leaf Research.
Panayiotis Panayides, director of developers FSB Properties, a declarat ca investitiile in turism ar putea contribui la recuperarea economica a tarii si la viitoarea sa dezvoltare.
De asemenea, si Angelos Loizou apreciaza ca este un moment bun pentru investitii, in conditiile in care preturile la terenuri au scazut foarte mult, iar investitorii isi vor recupera rapid investitia.
De asemenea, guvernul ii sprijina pe cei care vor sa investeasa in proiecte mari si exista multe stimulente acordate acestora.

Source: HoReCa