Christian Tour vrea sa isi faca un lant hotelier in Grecia si Spania

Agentia de turism Christian Tour si-a propus sa dezvolte un lant hotelier cu peste 2.000 de locuri de cazare in statiuni din Grecia si Spania. Aceasta opereaza deja un resort clasificat la 4 stele in insula Corfu, unde majoritatea turistilor sunt englezi, nordici si polonezi.
Directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, a declarat ca agentia vrea sa preia managementul mai multor hoteluri in Spania, Grecia si chiar Romania. Vrem sa dezvoltam un lant hotelier, Memento Hotels, in afara tarii, care sa ajunga in urmatorii ani la peste 2.000 de locuri. Ne dorim ca acest lant sa fie independent de afacerile noastre din Romania si sa fie dedicat in principal turistilor straini, a precizat Pandel.
In toamna anului trecut, Christian Tour a preluat un resort in statiunea Kassiopi din insula Corfu in care a a investit 500.000 EUR in reamenajare si renovare. Hotelul este clasificat la 4 stele si are 96 de apartamente, in care pot fi cazate aproximativ 350 de persoane.
Hotelul a fost preluat in sistem de lease (inchiriere) pentru o perioada de 18 ani de la un om de afaceri din Corfu. Resortul a fost deschis pe 15 aprilie, fiind destinat in special familiilor cu copii si ofera servicii all inclusive.
In 2013, Christian Tour a inregistrat o cifra de afaceri de 45 mil. EUR si a avut un numar de 150.000 de clienti care au calatorit prin intermediul sau. Pentru acest an, touroperatorul estimeaza cresterea numarului de clienti cu aproximativ 33%, la circa 200.000 de turisti, si vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 60 mil. EUR.

Source: Wall-Street