Chinezii s-au aratat interesati sa investeasca in zona hoteliera si SPA

Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri a declarat ca investitorii chinezi s-au aratat interesati a intra in domeniul hotelier din Romania, insa sunt interesati si de segmentul de tratament si infrumusetare si produse naturiste.
Grapini apreciaza ca Romania trebuie sa rezolve trei probleme pentru ca turistii chinezi sa ne viziteze: vizele, transportul si ghizi vorbitori de limba chineza.
Totodata, premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa sprijine TAROM pentru a relua zborurile directe catre Beijing, ministrul de resort afirmand ca, in urma discutiilor cu compania, exista posibilitatea reluarii acestora, cu doua curse saptamanale, pentru inceput.
Premierul chinez, Li Keqiang, omologi din 16 tari din Europa Centrala si de Est, 1.000 de reprezentanti ai unor companii private si de stat s-au reunit la Bucuresti, pentru a discuta, negocia si incheia contracte importante, sub supravhegerea atenta a Uniunii Europene.
Cea de-a treia editie a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est s-a desfasurat la Bucuresti, dupa ce prima editie a avut loc la Budapesta, in 2011, iar cea de-a doua la Varsovia, in 2012, unde a participat si premierul de atunci al Romaniei, Mihai-Razvan Ungureanu.
Premierului Li Keqiang a venit la Bucuresti in fruntea unei delegatii numeroase, formata din numerosi demnitari si aproximativ 200 de reprezentanti ai unor importante companii chineze, interesate de investitii in Romania si in statele din zona.
Totodata, Romania vrea sa atraga investitori chinezi in mai multe proiecte de transport, prioritara fiind realizarea unei linii feroviare de mare viteza de la granita cu Ungaria pana la Constanta, prin Bucuresti, avand un cost estimat de 11 mld. EUR, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu. 

Source: Adevarul