Champs-Elysées este cea mai scumpa artera comerciala din Europa

Bulevardul Champs-Elysées din Paris a redevenit, în 2011, cea mai scumpă arteră comercială din Europa, devansând New Bond Street din Londra, în timp ce la nivel mondial Champs-Elysées şi-a păstrat poziţia a cincea după Fifth Avenue din New York, Causeway Bay din Hong Kong, Ginza din Tokyo şi Pitt Street Mall din Sydney, arată un studiu anual realizat de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield publicat ieri, transmite Agerpres, citând AFP.
Valoarea locativă a spaţiilor comerciale de pe Champs-Elysées a crescut cu 5,3% în ultimele 12 luni până la 7.364 euro pe metru pătrat pe an, devansând New Bond Street din Londra (lider european în 2010), unde creşterea a fost mai mică în acest an, doar 4,3% până la 6.901 euro pe metru pătrat/an.
“În contrast cu scăderea de 9,5% înregistrată anul trecut, creşterea valorii locative a Champs-Elysées este un semn de revenire a celui mai frumos bulevard din lume, animat de mai multe deschideri şi tranzacţii semnificative”, arată studiul Cush-man & Wakefield.
“Relansarea economică, chiar dacă una fragilă, avansul turismului în capitala Franţei şi reducerea numărului de oportunităţi disponibile a stimulat apetitul marilor mărci internaţionale deja prezente la Paris sau care doresc să se implanteze”, a explicat directorul general de la Cushman & Wakefield, Christian Dubois.
La nivel mondial, primele trei poziţii au rămas nemodificate. Fifth Avenue din New York este în continuare cea mai scumpă arteră comercială din lume pentru al 10-lea an consecutiv cu 16.704 euro pe metru pătrat/an (21,6%), urmată de Causeway Bay din Hong Kong 14.426 euro pe metru pătrat/an (16,7%) şi Ginza din Tokyo 7.750 euro pe metru pătrat/an (+8,7%).
Cea mai spectaculoasă creştere a înregistrat-o Pitt Street Mall din Sydney care a urcat de pe locul nouă pe locul patru în lume, cu 7.384 euro pe metru pătrat/an, în creştere cu 33,3%.
B-dul Magheru ocupă locul 46 în topul celor mai scumpe 63 artere comerciale din lume
Bulevardul Magheru ocupă poziţia 46 într-un clasament al celor mai scumpe 63 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, şi se menţine printre cele mai ieftine din Europa Centrală şi de Est, doar Sofia şi Bratislava având chirii mai mici. Magheru a fost plasat anul trecut pe locul 47 din 59 de pieţe analizate.
Chiria anuală din această locaţie din Bucureşti era, în iunie, de 780 de euro pe metru pătrat, în uşoară creştere faţă de valoarea de 777 de euro din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Source: Flux Imobiliar