Cererile pentru destinatii precum Grecia, Spania, Bulgaria, Italia, Croatia, Slovenia si Muntenegru, vor creste cu peste 10%, in 2016

Lucia Morariu, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, estimeaza ca cererea pentru destinatii din Grecia, Spania, Bulgaria, Italia, Croatia, Slovenia si Muntenegru va creste cu peste 10%, in contextul situatiei geopolitice internationale, pentru unele hoteluri aparand deja situatii de stop sales.
Turcia va ramane principala destinatie externa pentru turistii romani in 2016, ceea ce se vede in continuare si in cifrele Eximtur, care indica o crestere de peste 5%, in conditiile in care Turcia a fost principala destinatie externa si in anul 2015.
O crestere deosebita se inregistreaza pentru pachete turistice tip croaziera, dar si pentru destinatii exotice diverse, iar trendul indica un mare interes in anul 2016 pentru acest tip de produse. Cele mai mari cereri au fost inregistrate in ultima perioada pentru Republica Dominicana.
Morariu a precizat ca in perioadele de early-booking, cele mai cautate destinatii sunt cele din Romania.
„Am inregistrat cresteri de peste 50% pentru serviciile turistice in statiunile de pe Litoralul Marii Negre si de peste 80% pentru celelalte destinatii autohtone, indeosebi pentru zona statiunilor balneare si complexele turistice din statiuni cu centre spa sau pentru hotelurile care au propriile centre spa. Destinatiile externe au crescut cu peste 15% fata de anul 2015”, a precizat Lucia Morariu.
Morariu a precizat ca la Eximtur s-a depasit deja 1 mil. EUR vanzari pentru litoral 2016 si sunt perioade la anumite hoteluri unde se straduiesc sa suplimenteze locurile alocate deoarece au fost epuizate.
City-break-urile pastreaza un trend consolidat de crestere de peste 15%.

Source: Capital