Cererea de spatii industriale a crescut cu 24%

Stocul de spatii industriale din zona Bucurestiului a crescut, anul trecut, cu 2%, ajungand astfel la un total de 980.000 mp, iar activitatea totala de inchiriere s-a majorat cu 40% in semestrul doi al anului trecut fata de primul semes­tru, potrivit Raportului CBRE despre piata indus­triala din Romania.
Cererea de spatii industriale a crescut in semestrul doi cu 24% fata de primul semestru al lui 2012, iar cele mai multe tranzactii s-au incheiat anul trecut in zona Capitalei, reprezentand aproape 35% din totalul cererii.
“Sectorul industrial a inregistrat anul trecut o majorare a cifrei de afaceri cu 3,1% comparativ cu 2011 si a reprezentat un sfert din ponderea totala a PIB-ului Romaniei, ceea ce demonstreaza un interes tot mai crescut pentru aceasta zona. Motiv pentru care ne asteptam ca anul acesta dezvoltatorii sa demareze proiecte de parcuri industriale amanate de cativa ani, pe fondul unei stabilitati economice si politice”, a declarat Marian Orzu, Head of Industrial Department CBRE Romania.
Cititi articolul integral pe Bursa

Source: Flux Imobiliar