Cererea de birouri s-a dublat fata de anul trecut in orasele mari din provincie

Cererea de spatii moderne de birouri din principalele orase de provincie s-a dublat, anul trecut, conform cifrelor oferite de o companie de consultanta imobiliara. La sfarsitul anului trecut, stocul modern de spatii de birouri din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov totaliza 493.000 de metri patrati, dintre care 43.000 de metri patrati fiind totalul de livrari de spatii noi. Volumul total al spatiilor ce urmeaza sa fie livrate anul acesta in cele patru orase este de 96.000 de metri patrati.
Cererea pentru spatiile de birouri din afara Capitalei a fost generata in special de companiile din sectorul tehnologiei si telecomunicatiilor, cu 70% din totalul tranzactiilor, urmate de companiile din sectorul manufacturier si industrial (30%). La sfarsitul lui 2014, rata de neocupare pentru spatiile de birouri moderne era de 5% in Timisoara, 7% in Cluj-Napoca si Iasi, fiind usor mai ridicata in Brasov – 10%.
Nivelul preturilor de inchiriere pentru spatiile de clasa A se incadreaza in intervalul 13-15 euro/mp/luna in Cluj-Napoca si Iasi, intre 12-14 euro/mp/luna in Timisoara, iar in Brasov chiriile sunt cuprinse intre 11-12 euro/mp/luna.

Source: Imobiliare.Net