Cele zece destinatii turistice ale anului 2007

In 2005 turismul international a inregistrat o crestere sustinuta iar in urmatorii 10 ani se estimeaza ca procentul anual de crestere va fi de 4,6%.

In prezent, turistii sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult pentru vacante, in timp ce luxul nu mai este o conditie atat de importanta. Revista americana Forbes a efectuat un top al celor mai interesante destinatii care merita a fi vizitate in 2007 iar primul loc in top este ocupat de Muntenegru.

Pentru a contracara impactul traficului si poluarii si pentru a proteja padurile tropicale si habitaturile, multe dintre tarile aflate in topul intocmit de cotidianul american, au construit statiuni cu energie regenerabila, printre acestea numarandu-se Punta Caracol Acqua Lodge, de pe coasta de nord a statului Panama.

Publicatia britanica The Independent a plasat de asemenea Muntenegru in topul alcatuit iar printre destinatiile exotice recomandate se numara Mozambic sau Madagascar.

Celelalte destinatii mentionate sunt Argentina, Republica Dominicana, Etiopia, Honduras, Laos, Namibia, North Island, Seychelles, Oman, Panama, Sri Lanka.
Source: Adevarul