Cele mai scumpe locuri de parcare din lume. Cum sta Bucurestiul?

Cartierele londoneze City si West End dispun de cele mai scumpe locuri de parcare din lume, in timp ce Bucurestiul se afla pe locul 51 din 62 de capitale din regiunea Europa – Orientul Mijlociu – Africa, arata un studiu realizat de consultantul imobiliar Colliers International.
Cele mai scumpe 10 parcari
Pentru un loc de parcare in City sau West End, un sofer plateste anual o suma de 1.083, respectiv 1.014 dolari.
Pe locul al treilea in topul celor mai scumpe locuri de parcare din lume se afla orasul german Zurich, unde costul anual se ridica la 822 dolari.
“Studiul de anul acesta reflecta revenirea economiilor din tarile respective si o revigorare a pietei de inchirieri de birouri”, afirma Ross Moore, economist in cadrul Colliers International. Datele pentru studiul global privind parcarile au fost colectate in luna iunie 2011 si includ toate taxele relevante.
De asemenea, cifrele se refera la parcarile acoperite sau subterane situate in zonele principale de business din marile orase si sunt exprimate in dolari americani, se mai arata in analiza citata.
Pe locurile patru si cinci se afla Geneva (704 dolari) si Oslo (612 dolari). Topul este continuat de Amsterdam (586 dolari), Viena (575 dolari), Copenhaga (567 dolari), Stockholm (546 dolari) si Milano (517 dolari).
Cum sta Bucurestiul
Costul anual pentru un loc de parcare in Bucuresti este de aproape 144 dolari, un nivel similar cu cel al locurilor de parcare din Zagreb. Astfel, Bucurestiul se afla pe locul 51 din cele 62 de capitale din regiunea Europa – Orientul Mijlociu – Africa.
“Germania, Franta si Spania sunt tari in care costul parcarii este unul rezonabil pentru vestul Europei, in timp ce multe tari din estul Europei au costuri sub 200 dolari: Sofia (184 dolari), Varsovia (153 dolari), Tirana (144 dolari), Zagreb si Bucuresti 144 (dolari)”, se mai arata in studiul Colliers.
Anul trecut, costul anual al unui loc de parcare din Bucuresti era de 123 dolari, cu aproximativ 17% mai ieftin, dupa ce in perioada 2009-2010, tariful a scazut cu 40%.
Cele mai ieftine parcari
Cele mai ieftine locuri de parcare pot fi gasite in Abu Dhabi (24,5 dolari), Dubai (25,8 dolari) si Helsinki (43 dolari), potrivit studiului Colliers.
Colliers International are 480 de birouri din 61 de tari, fiind o subsidiara a FirstService Corporation. In Romania, Colliers International este lider de piata, cu afaceri de 3,9 milioane de euro in 2010 si ofera servicii complete de consultanta imobiliara.
Source: Flux Imobiliar