Cele mai importante anunturi de la IHIF Berlin

In perioada 4 – 6 martie a avut loc la Berlin, International Hotel Investment Forum, IHIF, in cadrul caruia s-au desfasurat cateva tranzactii importante.
Compania Marriott International a lansat in cadrul IHIF un nou brand hotelier – Moxy Hotels – care va fi dezvoltat de catre Inter Hospitality Holding, care face parte din cadrul grupului IKEA. Primul hotel Moxy va fi deschis in Italia, la Milano in luna mai 2014.
Moxy Hotels este primul brand al Marriott International pe segmentul economic, varianta de 3 stele in Europa.
In urmatorii 10 ani, Marriott intentioneaza sa deschida in Europa, 150 de hoteluri Moxy in sistem de franciza. Printre tarile vizate se numara Germania, Austria, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Italia, Olanda, Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia.
Compania InterContinental Hotels Group, IHG a semnat in cadrul IHIF un acord de dezvoltare a mai multor hoteluri francizate cu compania Regional Hotel Chain, care face parte din portofoliul companiei VIY Management. In urma acestui acord urmeaza a fi dezvoltate 15 noi hoteluri in Rusia pana in anul 2019, care vor dubla numarul unitatilor IHG in Rusia. Totodata, in urma acestui acord va fi introdus in zona, pentru prima data si brandul hotelier Holiday Inn Express.
Compania Hilton Worldwide a anuntat ca sunt gata sa deschida 10 hoteluri noi in Europa Centrala prin intermediul unui acord strategic de dezvoltare semnat cu compania Foremost Hospitality Management GmbH (Foremost). Hotelurile vor fi afiliate brandurilor Hampton by Hilton si Hilton Garden Inn.
Yoo Hotels a lansat in cadrul IHIF doua hoteluri design-led, yoo si yoo Collection.
De asemenea, Leonardo Hotels a anuntat achizitia companiei Queens Moat Houses Holding GmbH, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzactii hoteliere din Europa din ultimii ani. 
Compania hoteliera israeliana, Fattal Hotels/Leonardo Hotels, a semnat impreuna cu un consortiu de investitori internationali un acord de achizitie a intregului capital al Queens Moat Houses (Germany) Holding GmbH, care include in prezent 20 de hoteluri dintre care 15 sunt Holiday Inns, 4 sunt Best Western Hotels si unul este Queens Hotel.
Jones Lang LaSalle Hotels & Hospitality Group a anuntat din partea companiei Aprirose Real Estate Investment vanzarea Hotelului Ibis Hague City Centre din Olanda catre Internos Hotel Real Estate Fund. Pretul de vanzare a fost de 15,5 mil. EUR.

Source: International Hotel Investment Forum