Cele mai cautate destinatii de romani au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen si Viena

Potrivit datelor Paravion, majoritatea romanilor care au calatorit cu avionul anul acesta, in intervalul iunie-august, au cheltuit, in medie, 270 EUR pe o calatorie tur-retur, cu 10% mai putin fata de vara lui 2015. Cele mai cautate destinatii au fost cele europene, iar cea mai mare parte a calatorilor, respectiv 90%, au zburat din Bucuresti, urmat de Iasi – 4%, Cluj-Napoca – 3%, Timisoara – 2% si Sibiu, oras din care au zburat sub 1% dintre turistii Paravion.
In topul destinatiilor care au atras cei mai multi pasageri din tara noastra in intervalul iunie-august au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen si Viena.
Remus Visan, Director General al Paravion, a declarat ca perioada verii cu cele mai multe zboruri internationale a fost luna august.
In ceea ce priveste cursele charter operate de companiile aeriene exclusiv pe destinatii turistice, cele mai multe au transportat turisti spre Creta, Zakynthos si Rhodos, insulele grecesti fiind, ca si anul trecut, preferatele romanilor pentru concediile de vara.

Source: Profit