Cea mai slaba evolutie a contului curent al balantei de plati s-a inregistrat la turism

Contul curent al balantei de plati s-a mentinut pe excedent la finele primului trimestru, cu 70 mil. EUR, sub nivelul din luna februarie, pe fondul cresterii deficitului comercial in martie, pana la 552 mil. EUR, insa cea mai slaba evolutie se inregistreaza la turism, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, BNR.
Excedentul balantei de plati s-a realizat pe fondul reducerii deficitului balantei comerciale la jumatate fata de perioada similara a anului trecut, la 552 mil. EUR si al veniturilor, pana la 321 mil. EUR si al surplusului inregistrat de balanta serviciilor – 153 mil. EUR, fata de un deficit de 79 mil. EUR.
Turismul a avut cea mai slaba evolutie, fiind singurul domeniu in care deficitul a crescut fata de soldul negativ de anul trecut din primele trei luni. Deficitul din turism s-a ridicat la 67 mil. EUR, comparativ cu 63 mil. EUR in martie 2012.
Cu toate ca intrarile in turism au depasit nivelul din trimestrul I al anului trecut, cu 241 mil. EUR fata de 226 mil. EUR, iesirile au crescut mai rapid, contul debitor al acestui capital ajungand la 308 mil. EUR, fata de 289 mil. EUR.

Source: Mediafax