Ce destinatii pregatesc operatorii aerieni pentru piata romaneasca, in 2012

Compania aeriana Blue Air are cele mai multe destinatii noi care vor fi introduse din luna martie anul viitor. Astfel, operatorul va avea zboruri spre Venetia, Catania si va reintroduce cursele Bucuresti-Lisabona, care vor fi operabile doar pe perioada verii, a declarat Florentina Tatu, director de relatii publice la Blue Air.

Compania aeriana low-cost Wizz Air va opera in orarul de vara de anul viitor zboruri spre Verona si Palma de Mallorca. Totodata, Wizz Air va introduce mai multe zboruri suplimentare din Bucuresti si Timisoara spre Paris, Londra, Bologna, Roma si Dortmund. Compania estimeaza ca va transporta 400.000 de pasageri anul viitor din si spre Timisoara.

Compania aeriana low-cost Germanwings nu a anuntat nici o destinatie noua in programul de anul viitor.

Operatorul easyJet, care avea zboruri de pe aeroportul Henri Coanda, a anuntat ca din luna ianuarie 2012 se va retrage de pe piata romaneasca. Compania a operat in ultimii 4 ani sapte zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti-Madrid si cinci zboruri pe ruta Bucuresti-Milano.

Peter Voets, marketing manager pentru Elvetia, Austria si Europa de Est in cadrul EasyJet, a declarat ca din cauza costurilor mari de operare nu este profitabil pentru companie sa mai ramana pe piata locala.

Grupul aerian Lufthansa introduce in orarul de vara din 2012 prima cursa aeriana pe ruta Bucuresti-Berlin, care va fi operat cu o frecventa de patru zboruri saptamanale. Lufthansa opereaza din Romania 140 de zboruri saptamanal, dintre care 97 de curse Lufthansa, 44 compania Austrian Airlines si 7 zboruri Swiss.

Companiile aeriene Tarom si Carpatair nu au anuntat inca ce destinatii noi au in plan pentru orarul de anul viitor.

Source: Ziarul Financiar