Cazarma unde a fost executat Nicolae Ceausescu va fi transformata intr-un muzeu

Fosta baza militara unde a fost executat dictatorul Nicolae Ceausescu si sotia sa, va fi transformata in muzeu si urmeaza sa primeasca primii vizitatori in luna septembrie a acestui an.
In luna decembrie 1989, Ceausescu a fost arestat in timp ce fugea de evenimentele de la Bucuresti. Acestia au fost condamnati la moarte de catre un tribunal misterios autoproclamat in urma unui proces sumar si executat imediat.
Directorul Muzeului de Istorie din Targoviste, Ovidiu Carstina, a declarat ca scopul lor este de a arata lucrurile asa cum s-au petrecut, fara sa se pronunta cu privire la proces, asupra vietii de cuplu sau a cultului personalitatii.
Boxa acuzatilor, unde sotii Ceausescu au ascultat acuzatiile, si bancile avocatului, procurorului si judecatorului vor fi reamplasate pentru a recrea decorul procesului.
Intr-o camera alaturata, se afla neclintite paturile de fier unde cuplul prezidential si-a petrecut ultimele trei nopti.
In curtea interioara, peretele galben in fata caruia au fost impuscati sotii Ceausescu mai pastreaza si azi urmele de gloante.
Imaginile televizate ale procesului vor fi difuzate pe un ecran.

Source: Economica