Cate malluri mai pot fi construite in fiecare judet din Romania?

Cate malluri mai pot fi construite in fiecare judet din Romania? Romania mai suporta dezvoltarea a 41 de centre comerciale, dintre care 13 de dimensiuni medii si 28 cu suprafete mici, pentru a se alinia la media europeana, insa Capitala e supraaglomerata.
Sectorul comercial al pietei imobiliare romanesti se confrunta cu un dezechilibru de dezvoltare, cu un numar de zece judete in care nu exista niciun mall, dar s-ar fi justificat, si altele opt in care au fost construite mai multe proiecte decat poate absorbi piata.
Echilibrarea balantei nu se intrevede pe termen mediu in conditiile in care investitorii isi concentreaza atentia tot asupra zonelor supraaglomerate, cel mai des pentru a-si diminua pierderile.
Capital si-a propus sa determine potentialul de dezvoltare al sectorului comercial din fiecare judet din Romania in raport cu suprafata medie de spatii comerciale existente in Uniunea Europeana prin ajustarea puterii de cumparare, a gradului de ocupare a fortei de munca si a produsului intern brut pe cap de locuitor la indicatorii medii din Europa. Rezultatul ne arata ce suprafata de centre comerciale moderne s-ar justifica a fi construita pentru a atinge nivelul mediu european.
Cititi articolul integral pe Capital

Source: Flux Imobiliar