Castelul Bran a fost scos la vanzare

Familia de Habsburg, proprietara Castelului Bran, a hotarat sa scoata la vanzare castelul, cu toate ca, arhiducele de Habsburg-Lothringen, Dominic, a declarat ca domeniul isi va pastra destinatia de muzeu timp de 3 ani. Pretul stabilit de Dominic de Habsburg nu a fost facut public deocamdata insa avocatii acestuia au precizat ca suma va fi mai mare de 22 milioane EUR, suma pe care a oferit-o statul roman drept rascumparare inaintea retrocedarii.

Familia Regala von Habsburg, a formulat o oferta exclusiva de vanzare catre autoritatile locale din Brasov, a declarat Corin Trandafir, avocat in cadrul firmei de profil Rubin Meyer Doru & Trandafir, care asista proprietarii in aceasta tranzactie.

Potrivit contractului de retrocedare, statul roman, prin intermediul Ministerului Culturii si Cultelor, MCC, detine drept de preemptiune asupra locatiei.

Reprezentantii CJ Brasov, au confirmat scoaterea la vanzare a castelului si au precizat ca sunt interesati sa cumpere domeniul. Autoritatile din Brasov iau in calcul posibilitatea asocierii cu firme private pentru a putea achizitiona castelul Bran.
Source: Adevarul