Cartierul fantoma din nordul Bucurestiului – mii de case luxoase in care nu poti locui

Unele sunt mici, altele foarte mari, unele sunt hidoase, altele frumoase foc. Le găsești la roșu, la gri, sau chiar finistate.
Fără îndoială, în cartierul ANL Henri Coandă sunt case pentru toate gusturile. Toate au însă ceva în comun: în ele nu se poate locui.
Deși multe case sunt ridicate de ani buni, luxosul cartier nu este racordat la rețelele de apă, gaze și electricitate, nu are canalizare și nici măcar drumuri pietruite.
Pentru că se află jumatate în Sectorul 1, jumătate în orașul Voluntari, niciuna dintre primării nu și-a asumat, de-a lungul timpului, investițiile în infrastructură.
Situația este cel puțin hilară. În primul rând, este vorba de un cartier din capitala unei țări europene. Apoi, terenurile pe care sunt ridicate casele sunt printre cele mai scumpe din țară.
Nu în ultimul rând, vorbim despre un cartier ANL – statul este iniţiatorul proiectului și are obligaţia să se asigure că beneficiarii vor avea acces la utilități.
Proiectul a fost lansat în urmă cu aproximativ nouă ani, iar peste 1.000 de vile ar fi trebuit finalizate acum aproape șapte ani.
Source: Flux Imobiliar