Carpatair estimeaza o crestere de 20% a veniturilor anuale

Compania aeriana Carpatair si-a bugetat pentru urmatoarea perioada o crestere de 15%-20% a veniturilor anuale, bazata pe extinderea in Europa de Sud-Est.

In 2007, Carpatair a inregistrat o cifra de afaceri de 82,8 milioane EUR, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 30% in dolari.

Profitul companiei a fost in 2007 aproape dublu fata de 2006, ajungand la circa 800.000 EUR.

Nicolae Petrov, presedinte si CEO al Carpatair, a declarat ca, pe langa majorarea costului combustibilului, s-a inregistrat si o majorare cu 25% a bugetului de salarii in cadrul companiei.

Pe langa veniturile din operarea de zboruri, compania isi asigura circa 10% din afaceri din inchirierea de aeronave catre alti operatori aerieni si circa 5% din chartere.

Carpatair opereaza curse internationale de la Timisoara catre destinatii din Italia, Ucraina, Grecia sau Germania. De asemenea, prin introducerea noilor zboruri spre Bacau, Cluj, Sibiu, Oradea si Satu Mare catre si dinspre Timisoara, operatorul si-a dublat numarul de rute interne.

Extinderea pe cursele interne va creste ponderea acestora in totalul traficului de la 8% anul trecut la 15% in acest an, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.

Source: Ziarul Financiar