Capitalele culturale europene din acest an se pregatesc sa-si primeasca turistii

Orasele Marsilia si Kosice au fost numite capitale culturare europene in 2013, si in curand vor fi demarate seriile de manifestari menite sa atraga atentia asupra acestor orase. 
Un avantaj al acestui titlu ar fi numarul mare de turisti pe care il vor atrage cele doua orase in acest an.
Programul „Capitatele europene ale culturii" este unul dintre cele mai cunoscute, pentru ca Uniunea Europeana l-a transformat deja in traditie in cei 25 de ani de desfasurare.
Titlul constituie o ocazie unica de a stimula revitalizarea si dezvoltarea pe termen lung a culturii orasului care detine nominalizarea. De asemenea, un asemenea titlu aduce o crestere medie cu 12% a numarului de turisti care aleg aceasta destinatie pentru cel putin o noapte. Insa cresterea poate ajunge chiar si la 25%, cum s-a intamplat pentru Liverpool, in 2008, si pentru Sibiu in 2009.
Lansarea capitalei culturale europene Marsilia a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, iar la sfarsitul acestei saptamani va fi lansata oficial si capitala culturala Kosice. Orasul slovac va fi prezentat drept locul de intalnire al vechilor drumuri catre Orient si Occident.

Source: InCont.ro