Campanie de informare si constientizare privind necesitatea infiintarii Parcului Natural Urban Vacaresti

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a demarat o campanie de informare si constientizare privind necesitatea infiintarii Parcului Natural Urban Vacaresti, in cadrul proiectului „Parcul Natural Vacaresti. O oaza in desertul de beton”, realizat in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.
Primul eveniment a implicat 60 de elevi si cadre didactice din trei scoli din Bucuresti. Actiunea a inclus un tur tematic al zonei, la care elevi ai claselor a IV-a si a VI-a au participat la trei ateliere educative dedicate ornitologiei, ecologiei si geologiei. 
“Parcul Natural Vacaresti si-a primit astazi primii vizitatori, elevi de la trei scoli din cartier. Ne-am bucurat sa oferim o prima lectie deschisa, in natura, micutilor curiosi, aratand astfel autoritatilor una dintre utilitatile locului: aceea de muzeu viu, un loc care, pe langa certa valoare naturala, poate avea si o utilitate activa pentru viata cartierului si a bucurestenilor. Parcul Natural Vacaresti este incepand de astazi o realitate”, a declarat Dan Barbulescu, director rxecutiv al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. 
Notiunile despre ornitologie le-au fost prezentate elevilor de Cristian Mihai, specialist ornitolog, despre ecologie si arii strict protejate le-a vorbit Florin Stoican de la asociatia Kogayon, iar lumea insectelor din Delta Vacaresti a fost descrisa de Irinel Popescu, specialist entomolog.

Source: Daily Business