Camera Deputatilor considera ca actele de retrocedare al Castelului Bran sunt nule

Actele prin care a fost retrocedat Castelul Bran sunt total lovite de nulitate, intrucat retrocedarea s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale, potrivit carora domeniul public este inalienabil, considera conducerea Camerei Deputatilor.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca primul-ministru va fi sesizat in acest caz in vederea efectuarii unei cercetari proprii in legatura cu modul in care MCC si MFP au avizat si participat la aceasta restituire.

De asemenea, se mai recomanda formularea unei actiuni judecatoresti de catre autoritatile competente si sesizarea organelor judiciare in vederea stabilirii raspunderii si sanctionarii persoanelor responsabile care au comis ilegalitatile si obtinerea unui punct de vedere din partea Curtii Constitutionale.

Comisia a precizat ca restituirea Castelului Bran nu s-a facut catre toate persoanele indreptatite iar actele prin care s-a facut retrocedarea sunt lovite de nulitate absoluta. Totodata, s-a constatat comiterea mai multor ilegalitati pe parcursul procedurilor de retrocedare si scoatere la vanzare a castelului, s-au ignorat unele dispozitii legale si constitutionale in materia proprietatii si incalcarea regulilor procedurale in materia sccesiunilor.

Raportul comisiei mai acuza faptul ca actiunea de retrocedare a Castelului Bran s-a facut din domeniul public al statului, fara a se recurge in prealabil la trecerea acestuia in domeniul privat al statului, conform legii.
Source: Adevarul