CJ Sibiu: operatorul Wizz Air va opera zboruri din Sibiu spre Milano, Madrid, Memmingen si Nurnberg

Incepand cu a doua jumatate a acestui an, compania aeriana Wizz Air va opera noi curse din Sibiu catre Milano, Madrid, Memmingen si Nurnberg, au anuntat reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu.
Pana in prezent, zborurile nu au fost introduse in platforma de rezervari al companiei  Wizz Air.
Consiliul Judetean Sibiu a desemnat castigatorul procedurii de selectie publica in vederea acordarii de ajutoare financiare pentru companiile care deschid noi rute de pe Aeroportul International Sibiu, licitatie lansata in ianuarie 2016.
„Din cele 7 rute propuse pentru licitatie, doar pentru 4 a fost depusa oferta de catre singura companie aeriana participanta, Wizz Air, cea care a si fost desemnata castigatoare a licitatiei. Wizz Air va opera zboruri spre Milano, Madrid, Memmingen si Nurnberg, incepand din a doua jumatate a anului”, se arata intr-un comunicat al CJ Sibiu.
In prezent se analizeaza propunerile contractuale, iar contractul se va semna in cursul lunii aprilie, la sediul aeroportului.
La finalul lunii ianuarie 2016, CJ Sibiu a lansat licitatii pentru deschiderea de 7 noi rute catre tari din Europa – Milano, Roma, Madrid, Barcelona, Paris, Memmingen si Nurnberg.
Compania care infiinteaza noi curse de pe Aeroportul Sibiu beneficiaza de ajutor de stat, dupa ce CJ Sibiu a obtinut aprobare de la Comisia Europeana in acest sens si poate acorda 2,8 mil. EUR.
Conditia oferirii ajutorului de stat este ca traseul sa ramana deschis minimum cinci ani, iar ruta deschisa sa nu mai fie operata de pe Aeroportul Sibiu de vreo alta companie. 

Source: Economica