Bulgaria va fi vizitata de peste 8 milioane de turisti straini in 2016, numarul turistilor depasind populatia tarii

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, a declarat intr-un discurs rostit la Congresul international al civilizatiilor mondiale si al turismului modern, ce s-a desfasurat la Sofia ca veniturile din turism s-au majorat cu 14,7% in perioada ianuarie-octombrie 2016, depasind 5,5 mld. de leva. 
„Sectorul turistic din Bulgaria inregistreaza o evolutie fara precedent in acest an. In perioada ianuarie-octombrie 2016 numarul turistilor straini a ajuns la un nivel record. Vorbim de aproape 7,5 milioane de persoane. Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa avem peste 8 milioane de vizitatori straini si, prin urmare, 2016 va fi primul an in care vom avea mai multi turisti care vin in Bulgaria decat populatia tarii”, a declarat Nikolina Angelkova. 
Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, in ultimii ani, numarul turistilor romani in Bulgaria a ajuns la 1 milion pe an, in timp ce numarul bulgarilor care au vizitat Romania este de aproximativ 300.000 pe an. 
Potrivit datelor oficiale, la sfarsitul anului trecut Bulgaria avea o populatie de 7,15 milioane de persoane. 
Oficialul a atras atentia asupra lipsei de personal calificat in domeniul hotelier si a dat asigurari ca va fi modificata legislatia muncii pentru a usura angajarea de muncitori sezonieri din afara tarii. 

Source: Capital