Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanta in acest an sau anul viitor

Angajatii din sistemul public vor primi voucherul de vacanta, in cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de baza minim brut pe tara, in acest an sau anul viitor, in functie de solicitarile angajatilor, dar si de disponibilitatile financiare ale institutie pentru 2017, indica noua varianta a programului de guvernare.
Initial, voucherele urmau a fi acordate din luna iulie a acestui an, fiind redactat si un proiect de ordonanta de urgenta, dar care nu a mai fost aprobat de Guvern.
In prezent, salariul minim brut este de 1.450 RON, aceasta urmand sa reprezinte valoarea voucherului care urmeaza sa fie acordat.
Potrivit legislatiei actuale, salariatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minim brute (nu doar un singur salariu cum este pregatit acum), care pot fi folosite doar in turismul romanesc.
Voucherele sunt suportate integral de angajator, iar sumele sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. Guvernul a amanat insa de fiecare an acordarea acestor vouchere.

Source: Profit