Bucurestiul inclus in top 10 al celor mai atractive piete imobiliare din Europa

Analizstii de la BNP Paribas Real Estate apreciaza ca cele mai interesante 10 piete din Europa pentru investitorii imobiliari sunt Bucuresti, Varsovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles si Luxembourg.
Chiar daca Marea Britanie, Germania si Franta inca reprezinta 80% din piata imobiliara din Europa, interesul investitorilor a crescut anul trecut pentru cele 10 piete enumerate mai sus. Astfel, volumul investitiilor a crescut cu 73% in 2013 comparativ cu 2012 si este de asteptat sa ajunga la 10,4 mld. EUR.
In ceea ce priveste piata de investitii imobiliare din Bucuresti, analistii companiei franceze, mentioneaza ca in anul 2013 aceasta a fost mai activa, creand perspective pozitive pentru investitori pe termen mediu.
Potrivit BNP, cu cateva exceptii, cum sunt Polonia si Romania, pietele europene din esalonul doi se mentin la niveluri reduse din cauza unui mediu economic dificil.
Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania au totalizat anul trecut la 335 mil. EUR, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

Source: Mediafax