Bucurestiul ar putea deveni urmatoarea destinatie turistica europeana

Bucurestiul ar putea deveni urmatoarea destinatie turistica europeana dupa Praga, Viena sau Budapesta, a declarat Jonathan Soper, noul director general al hotelului de 5 stele Intercontinental din Bucuresti.

Jonathan Soper a precizat ca, dupa ce turistii au vizitat Parisul, Roma sau Madridul, in prezent isi doresc sa viziteze locuri noi si s-au orientat deja spre locurile cu o crestere economica foarte puternica, precum Praga, Budapesta, Viena, Varsovia si apreciaza ca urmeaza Romania, unde exista numeroase atractii si resurse culturale importante care asteapta sa fie dezvoltate.

Potrivit directorului general al Intercontinental, piata locala este foarte concentrata in prezent pe turismul de business, care atrage cea mai mare parte a clientilor hotelurilor de 4 si 5 stele din Bucuresti.

Jonathan Soper a declarat ca urmatorul pas spre dezvoltare vor fi intalnirile si conferintele regionale iar al treilea sector, care ar putea sa se dezvolte in paralel cu piata de conferinte, ar fi cel de turism de week-end. Insa din punct de vedere turistic, perspectivele de dezvoltare ale Bucurestiului sunt extrem de limitate in prezent, in conditiile in care investitiile in infrastructura, in special in ceea ce inseamna accesibilitate la nivel international, sunt minime.

O alta optiune interesanta pentru Bucuresti ar fi sa devina un centru important de conferinte, care sa angrenze intregul oras, asa cum s-a intamplat cu summit-ul francofoniei.
Source: Ziarul Financiar