Bucurestiul ar putea avea o cursa directa pe ruta Beijing – Bucuresti

Una dintre temele discutiilor purtate de catre premierul Emil Boc cu omologul chinez, a fost posibilitatea deschiderii unei linii aeriene Beijing – Bucuresti, cu pachete atractive privind turismul de tranzit pentru cetatenii chinezi.

Linia aeriana Bucuresti – Beijing poate fi privita si ca o componenta a dezvoltarii pe plan turistic, in acest sens premierul prezentand mai multe propuneri. In primul rand posibilitatea de a oferi unele pachete turistice speciale de tipul turism de tranzit pentru cetatenii chinezi care au deja o viza pentru un stat membru al UE si in cadrul acelei vize pot avea un turism de tranzit de 5 zile in Romania, in conditiile actuale reglementate de legislatia UE.

Totodata. Emil Boc a propus partii chineze sa identifice o lista cu principalii tour-operatori din China care sa intre in colaborare directa cu Ministerul Turismului si autoritatea nationala pentru turism din China si incheierea unor parteneriate profitabile, din perspectiva ambelor parti, in urma discutiilor pe care le vor avea la nivel ministerial si la nivel tehnic cu specialistii in domeniu.

Source: Bloom Biz