Bucuresti: locul 28 in topul celor mai vizitate orase din Europa

Capitala Romaniei se situeaza pe locul 81 in topul celor mai vizitate 132 de orase din lume si a urcat o pozitie, pana pe 28, la nivel european, potrivit studiului anual MasterCard Global Destinations Cities Index, GDCI.
Potrivit studiului, in acest an Bucurestiul va fi vizitat de 1,02 milioane de turisti straini, in crestere cu 5,2%, fata de 2014. Cheltuielile acestora sunt estimate la 287 mil. USD, cu 2,4% mai mult decat in anul precedent. In medie, un vizitator a cheltuit in Bucuresti anul trecut 281 USD.
Primul loc in top este ocupat, pentru a cincea oara in 7 ani, de catre Londra. In acest an se estimeaza ca Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internationali.
Mai jos va prezentam Top 10 al celor mai vizitate orase din lume:
-Londra 
– Bangkok – 18,24 milioane de vizitatori
– Paris – 16,06 milioane de vizitatori
– Dubai – 14,26 milioane de vizitatori
– Istanbul – 12,56 milioane de vizitatori
– New York – 12,27 milioane de vizitatori
– Singapore – 11,88 milioane de vizitatori
– Kuala Lumpur – 11,12 milioane de vizitatori
– Seoul – 10,35 milioane de vizitatori
– Hong Kong – 8,66 milioane de vizitatori.
Potrivit MasterCard, in 2015, se estimeaza ca aproximativ 383 de milioane de calatorii cu sedere peste noapte vor fi facute de vizitatori internationali in cele 132 de orase analizate de Index, ceea ce reprezinta o cerere masiva de bunuri, servicii si experiente, intrucat acestia vor cheltui un total de 360 mld. USD pe durata vizitelor.
Indexul MasterCard Global Destination Cities ierarhizeaza orasele in functie de numarul total al sosirilor vizitatorilor internationali si cheltuielile transfrontaliere a acestor vizitatori in orasele destinatie, furnizand prognoze de crestere privind numarul vizitatorilor si pasagerilor pentru 2015. Datele publice sunt utilizate pentru stabilirea numarului de vizitatori internationali si cheltuielile transfrontaliere, in fiecare dintre cele 132 orase destinatie, folosind algoritmi special conceputi in acest sens; se acorda o atentie sporita pentru a elimina efectele de hub pentru destinatii precum Singapore, Dubai, Amsterdam sau Frankfurt.

Source: Daily Business